Riduri cu sentimente!

Te-ai născut şi ai crescut într-o familie frumoasă, unde tatăl tău îţi punea cercei în ureche şi te plimba cu scuterul seara ca să îţi arate pământul. Iar mama ta îţi aducea bomboane cu umplutură de cocos de fiecare data când venea de la muncă la ora 4. Bunica ta îţi făcea gogoşi, iar fratele tău nu-i lăsa pe prietenii lui să se apropie de tine. Ai şi tu o soră jumătate din tine care şi azi te iubeşte cum o iubeşti şi tu?

Dar timpul trece şi ridurile apar. Când te uiţi în oglindă vezi că de la un an la altul faţa ta se mai alină cu o dunguliţă veselă. Parcă mori de ciudă că trece frumuseţea şi timpul se aşterne pe corpul tău. Pare ciudat poate, că vorbeşte de asta o puştoaică de încă 24 de ani, dar o simt şi eu.

Însă, ştii ce vezi tu în oglinda din baie, aia din portfard sau in pozele cu zoom din galeria foto? Nu vezi riduri! Vezi emoţie! Nu vezi linii în piele! Vezi sentimente! DA!

Vezi ridul ăla din mijlocul frunţii? E acolo de când erai în liceu şi iubeai mult baiatul de la clasa vecină. Venea la tine cu flori şi avea mereu ciocolată în buzunar, ştia că îţi place. Te lua de mână şi te săruta pe frunte cu atâta respect. Plângea cu tine când îţi era dor de mama ta, era şi el singur ca şi tine. Doi copii de mână, toată lumea vă vedea şi vă înţelegea. Ai plâns mult când a plecat şi încă mai e acolo…uite-l în mijlocul feţei.

La colţul ochiului mai ai câteva, sunt din anii de facultate unde învăţai mult şi parcă nu era destul. De la toate hohotele de râs când te plimbai la 5 dimineaţa cu prietenii pe plajă. De la sticla de Tequila din seara de sâmbătă, când stăteai cu fetele în chiloţi prin casă. De la cearta cu iubitul după cina aia pe vaporaş. De la nopţile nedormite, le petreceai în club cu prietenii tăi dragi, Doamne ce vă mai distraţi şi de la zilele de muncă de după în care abea mai puteai vorbi.

Uite vezi ai un rid şi în colţul gurii, ăla e de la zâmbetele ce le arunci peste tot zilnic. E de la primul Te iubesc, e de la vizita mamei tale din Aprilie, e de la poveştile alea superbe cu sora ta, e de la minutele la telefon cu tipul ăla din Olanda, e de la florile găsite la uşă, e de la cafeaua din dimineaţa aia frumoasă de Septembrie, e de la primul meci de pe Estadio da Luz, de la primul concert cu Lady Gaga şi de la puiul ăla la rotisor mâncat cu mama ta pe iarbă în parc.

Chiar şi ridul ăla dintre sprâncene are povestea lui. E de la  câte întrebari ai pus şi de la câte inimi ai rănit. E de la “nu ştiu ce fac” până la “iartă-mă că plec”. E de la “Buna dimineaţa” până la “Te rog iartă-mă”.

Vezi, uită-te bine în oglindă nu sunt nişte linii oribile pe faţă, e viaţa ta, e povestea ta! Nu e o imagine, e o hartă! Uită-te bine, sunt oameni, vise, lacrimi, soare, dor, putere, răutate, îmbăţişări, minute, încredere, determinare, slabiciuni, dorinţe. Dar sunt! Şi sunt amintiri! Sunt viaţă, sunt bătăi de inimă. Ele sunt TU!

Aşa că următoarele…trebuie să construiască povestea aia frumoasă pe care tu vrei să o trăieşti! Nu le sculpta cu tristeţe şi momente urăte, dă cu dalta din zile cu soare şi lucruri frumoase. Ca atunci când o să pleci la Bellu, să ai faţa plină de riduri şi cea mai intensă poveste de viaţă.

With love,

Ioana

Advertisements

One thought on “Riduri cu sentimente!

  1. Pingback: Images with feelings! – iamioana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s