Esti femeie? Esti si tu o ”proasta”!?

Cam de cate ori ai spus despre tine ca…”Da, esti proasta!”? Tare as vrea sa stiu fiecare motiv in parte pentru aceasta afirmatie. De ce noi femeile ne criticam mai mult decat este cazul, ne invinovatim si ne gandim nopti intregi la lucruri sau fapte nesemnificative? Oare doar noi suntem asa? Oare toate suntem asa?

NU! Poate esti o ”proasta” dar nu si in ochii mei! Vad in fiecare zi exemple de femei pe care vreau sa le urmez(sa fur ceva de la ele, sa invat ceva). Femei care se trezesc dimineata devreme si se culca seara tarziu, femei care lupta zilnic cu imposibilul. Femei care renunta la multe din anumite motive si femei pe care nu le poti opri din indeplinirea scopului. Ele sunt capul familiei si de multe ori barbatul care pune painea pe masa. Femeile astea uita notiunea timpului si isi amintesc de ele doar cand cineva le opreste din goana lor nebuna. Si tu stii cateva! Uita-te la mama ta si chiar daca esti barbat o sa imi dai dreptate.

O femeie, creste o femeie! Dar creste si un barbat!

Avem in sange dorinta de a proteja si de a oferi fericire si nu suntem nebune. Nu suntem nebune cand gatim in disperare desi cel mai placut loc e canapeaua si un film bun. Nu suntem nebune nici cand alegem un drum greu in locul celui usor,stim ca e corect. Nu suntem deloc nebune cand va lasam sa plecati pe un drum pe care noi stim ca nu putem pasi. Nici macar cand iubim si parasim, nu suntem nebune, stim exact de ce am facut-o.

Poate suntem ”proaste” cand daruim mai mult decat primim, luptam mai mult decat iti poti imagina si incercam pana nu mai exista nici un fel de alternativa. Da poate suntem ”proaste” de mii de ori pe zi, cu fiecare zambet pe care tu il primesti, cu fiecare noapte in care tu dormi linistit iar femeia de langa tine e o furtuna de ganduri, cu fiecare dimineata la cafea in care tu stai cu telefonul in mana iar ea cu ochii atintiti la tine, poate poate iti ridici privirea. Poate suntem ”proaste” cand plangem avand mii de motive, sau nu plangem, nu ne permitem. Poate suntem ”proaste” cand plecam definitiv pentru a ne construi o viata mai buna, desi le aveam pe toate in ochii tai. Poate intradevar suntem ”proaste”! Dar stii ce nu suntem? Nu suntem pierdute, nu suntem lase, nu suntem insensibile, nu suntem reci si nu o sa fim niciodata persoana care fuge! Noi luptam, noi luptam si pentru voi!

Si da, suntem sexul slab, dar nu ne este frica,nici de tine, nici de viitor. Avem incredere in noi si stim ca pentru a urca, trebuie sa calci pe fiecare scara!

Am intalnit femei exemplare si barbati exemplari insa balanta mea mereu a urcat in dreptul femeii. Si de multe ori m-am intrebat cum o fiinta atat de firava poate avea asa o putere? Oare pot si eu sa ajung asa? Oare nu ii este frica? Cum are atat de multa incredere in ea? Stii care e raspunsul? Uita-te la femeia din fata ta….ea nu este o ”proasta”!

Ea este femeia din fata ta, din gandul tau, din inima ta…respect-o, ofera-i zile frumoase si las-o sa fie puternica. Nu o trata de parca nu sunteti egali, o sa regreti. Nu uita de ea, nu uita sa o faci sa zambeasca, nu uita sa ii demonstrezi ca si tu esti barbat. Uita-te bine la ea…pentru ca daca nu o pretuiesi …sigur altcineva o sa o faca. O sa plece, si stii de ce, pentru ca vrea ceva mai bun si pentru ca merita…pentru ca nu este o ”proasta”!

P.S.In acest articol fac referire la o categorie aparte de femei, femei adevarate. Pentru mine termenul de femeie vine cu o mare incarcatura si reprezinta un compliment. Aceeasi regula se aplica si pentru barbati. Nu intra in calcul scursurile sociatatii, nici macar cele bine imbracate. Si ma opresc din proprie initiativa aici. 🙂

P.S.S Play the song from comm.

 

With love, 

Ioana

 

 

Advertisements

One thought on “Esti femeie? Esti si tu o ”proasta”!?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s